DCSIMG

Extra parking at Bicester Village approved by councillors

The A41 roundabout near Bicester Village.
111229M-A200 ENGPNL00120111229125235

The A41 roundabout near Bicester Village. 111229M-A200 ENGPNL00120111229125235

Visitors to Bicester Village will have further room to park after Cherwell district councillors approved plans to provide an additional decked car park.

Members of the council’s planning committee yesterday, Thursday, approved plans to alter the existing Rail Land car park to the south of Station Approach and west of Bicester Village and increase the number of spaces from 379 to 593.

Currently the car park provides 379 ground level spaces but this would be reduced to 288 to allow a further 305 spaces to be built on the upper deck level.

Barry Wood, leader of Cherwell District Council, said: “While we continue to endorse and promote sustainable travel within Bicester, there is no escaping the fact that at peak times, the Bicester Village car park is oversubscribed and visitors do have to wait for a space.

“Bicester Village is a major tourist attraction and offers huge economic benefits to the town so we want to continue to ensure those who want to spend their money here in Bicester can continue to do so.

“Having reviewed the plans and followed guidelines as set out by the National Planning Policy Framework, we are satisfied this represents sustainable development which will not cause any visual or traffic impediment to the area.”

The application was submitted by Bicester Nominees Limited and Bicester II Nominees Limited with the intention of easing the congestion which often occurs during weekends and at peak times when the car park is over capacity.

 

Comments

 
 

Back to the top of the page